Tuesday 8 June 2010

Thomas and Heinrich Mann

Za Amarilis :) Hajnrih je bio lep mladic i covek dok je Tomas u detinjstvu bio presmesan :) Licio je jako na mamu koja je bila brazilskog porekla pa se to kod njega nekako nespretno iskazalo :)









































































































6 comments:

  1. Pa hvala ti Gradiva. Ja volim kako Hajnrih piše!
    Da li si znala da je Kordes - čuveni nemački odgajivač ruže nazvao svojevremeno, što bi sad popularno rekli - sredinom prošlog veka- dakle jednu ružu je nazvao po romanu Heinricha Mana, Kraljevsko visočanstvo. To je onaj tip ruže, koja nije totalno bela, nego ima malo nijansi između bež i svetlo, svetlo ružičaste. Nisam je doduše već duže vreme videla u Kordesovom katalogu. Verovatno je već passe. Ali bila je predivna, ako smem da kažem, moja omiljena. Da ti stvorim još malo jasniju sliku, taj tip ruža se obično koristio za pravljenje bidermajera. E, takvo je po meni i Hajnrihovo pisanje, tako otmeno, jednom rečju. (Bez bola, neispunjenosti i otuđenosti, koji se ćesto osećaju kod Tomasa)

    ReplyDelete
  2. Amarilis, "Kraljevsko visočanstvo" je, ipak, napisao Tomas :)

    Gradiva, ja sam juče postavila link ka postu o Manovoj homoseksualnosti na fb, do sada ima preko 40 komentara, pokušala sam sve da iskopiram u jedan komentar na blogu, ali nisam uspela.

    Dakle, pozivam vas obe da se umešate! :) Link i komentari su na mom "zidu" www.facebook.com/vdjordjevic

    ReplyDelete
  3. E jeste vala Valentina, godine cine svoje. Hvala tebi lepo! Ali ruza je predivna!

    ReplyDelete
  4. Evo i mene ! Samo da dodam da je nasa blogokoleginica Li Novak pisala pre izvesnog vremena post bas o "Kraljevskom visocanstvu", pa pogledajte !

    Valentina - na zalost ja nemam fb tako da ne mogu da ucestvujem u raspravi. Pored toga - nisam sigurna da smem da pogledam komentare :))

    ReplyDelete
  5. Valentina - uopste mi nije jasno kako se dogodilo da ne pratim tvoj blog, kada sam sigurna da sam se odmah prikljucila. Jos se pitam kako to da mi ne stizu update-ovi. Sada je ispravljeno i cim stignem bacam se na onaj divan anticki post :)

    ReplyDelete
  6. Znam kako se dogodilo jer se i meni često događa :) nisam ni mislila da je bilo drugačije. Pozz :*

    E, super je novi tekst u Casa del... inače, ja češće čitam nego što komentarišem, uglavnom mi je tastatura zaposednuta od strane jednog mališana :)

    ReplyDelete